Vinyols i els Arcs es mobilitza per a la donació de sang el dia 13 de maig

11/05/2020 Sanitat i salut

Vinyols i els Arcs es mobilitza per a la donació de sang el dia 13 de maig

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant aquesta pandèmia, per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. És per aquesta raó que la nostra solidaritat és necessària.

• La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies.

• Dimecres 13 de maig, Vinyols i els Arcs rebrà els donants al Casal.

• El municipi se suma també per donar suport als familiars i amics de l’Adrià, un nen de 6 anys de Cambrils que pateix una leucèmia.

• Per donar  sang, cal reservar hora a www.donarsang.gencat.cat

• Els menors de 40 anys també podran aprofitar la donació per inscriure’s al registre de donants de moll d’os.

• Les persones que tenen càncers de la sang necessiten sang per als seus tractaments i també poden requerir un trasplantament de moll d’os.

Vinyols i els Arcs s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Dimecres 13 de maig, El Casal comptarà amb un espai de donació, de 16.30 a 20.30 hores.

Qui hi vulgui participar cal que s’inscrigui al web www.donarsang.gencat.cat. D’aquesta manera el Banc de Sang evita acumulacions de persones en l’espai de donació.

 

SUPORT A L'ADRIÀ

La campanya forma part de les iniciatives per donar suport a l’l’Adrià, un nen de 6 anys de Cambrils que pateix leucèmia. Les persones com l’Adrià necessiten sang i components sanguinis per al seu tractament. A més, en el seu cas també requereix un trasplantament de medul·la òssia.

Ara els metges estan buscant un donant compatible entre els 32 milions de donants registrats. Però la família de l’Adrià vol aprofitar el cas del seu fill per sensibilitzar sobre la importància que les persones sanes, i menors de 40 anys, s’inscriguin com a donants al registre de donants de medul·la òssia. El mes d’abril, Cambrils va celebrar una campanya de tres dies en què es van recollir més de 500 donacions de sang i més de 130 nous inscrits al registre mundial de moll d’os.

El donant ideal és un home jove. Per inscriure’s, ho pot fer a la mateixa campanya de donació. Abans de fer la donació de sang.

 

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.