Vinyols i els Arcs acull una campanya especial de donació de sang

25/09/2020 Sanitat i salut

Vinyols i els Arcs acull una campanya especial de donació de sang

 

Després dels mesos d’estiu, el Banc de Sang anima la ciutadania a mantenir el ritme de donacions. Els mesos de juliol i agost es van reactivar les operacions i tractaments ajornats durant els mesos inicials de la pandèmia i l’ús de sang també va créixer.

Al setembre, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser, fins i tot, superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Vinyols i els Arcs s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Dijous 1 d’octubre, el Casal comptarà amb un espai de donació de 17.00h a 21.00h.

  • La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies.
  • Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats, la necessitat de sang s’ha incrementat.
  • Durant l’estiu, la donació de sang ha baixat i les properes setmanes són importants per mantenir un nivell de reserves òptim.
  • Avui hi ha reserves de sang per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10.
  • Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

Més de 200 campanyes aquest octubre

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. 

Aquesta setmana, les reserves de sang són de 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies.

Per això, les donacions d’ octubre són de gran importància per recuperar la baixada de donacions de l’estiu. Durant aquest mes s’han programat més de 200 campanyes a tot Catalunya amb aquest objectiu.

Totes les campanyes es poden consultar des del web donarsang.gencat.cat.

Setembre 2020