La primera calor porta la Festa Major a Vinyols i els Arcs

La primera calor porta la Festa Major a Vinyols i els Arcs

El municipi de Vinyols i els Arcs es vesteix de Festa Major per donar la benvinguda al solstici d’estiu amb dos caps de setmana de festa gastronòmica, revetlla i actes tradicionals en honor al patró, Sant Joan.

La festa major s’inicia el cap de setmana del 15 i 16 de juny amb la ja tradicional Jornada Gastronòmica de la Samfaina en la que els millors cuiners concursen per veure qui ha elaborat la millor samfaina tant en la categoria clàssica com en la moderna, on caben, a més de les bones mans, la creativitat i la reinterpretació del plat estrella. A més, també els més petits poden concursar en la categoria infantil i juvenil en una jornada que vol ser festiva i familiar. Tant per als que cuinen com per als que no, hi haurà esmorzar popular de pa amb llonganissa.

La Festa de la Samfaina suposa el tret de sortida a la Ruta del Pintxo Vinyolenc, en la que els bars i restaurants del poble ofereixen pintxos i beguda a un preu de 2’50€ que es podran tastar i votar fins diumenge al vespre. Totes les persones que completin la ruta obtindran una cantimplora de premi.

La jornada gastronòmica es completa amb una actuació castellera, la inauguració d’una exposició commemorativa del 18è aniversari de la Colla Gegantera de Vinyols i els Arcs i concert a la nit amb l’orquestra Tapeo Sound System.

Diumenge arriba el torn d’una de les activitats esportives de més relleu de l’any, ja Milla Urbana, que celebra la segona edició després que l’any passat es celebrés per primera vegada aquesta cursa popular per a totes les edats.

La festa popular més participativa, però, és la Revetlla de Sant Joan amb l’arribada de la Flama del Canigó per l’encesa de la foguera i la gran festa a la nit amb sopar popular i ball amb l’orquestra Cimarrón.

El programa de festes es completa amb altres actes de caire més solemne com la Missa Major i processó en honor a Sant Joan i també activitats culturals com la visita guiada a la Casa Sant Jo0sep de La Salle.

Documents associats: