Comaigua inicia les obres d’adequació de la xarxa i del nou dipòsit d’aigua potable

Comaigua inicia les obres d’adequació de la xarxa i del nou dipòsit d’aigua potable

Comaigua ha iniciat la primera fase de les obres de preparació del nou dipòsit d’aigua que està previst que entri a funcionar a ple rendiment a principis d’aquest mateix estiu. Els treballs per interconnectar la xarxa d’aigua i adequar el dipòsit constaran de tres fases entre preparar la xarxa, dotar de serveis el nou dipòsit i desmantellar l’antic.

La primera fase d’aquests treballs consisteix en la interconnexió de les dues xarxes existents: la més antiga, que és al casc antic i que fins al moment se subministra a través del dipòsit elevat, i la més nova, amb l’objectiu que la connexió hidràulica entre totes dues sigui correcta. Amb aquesta interconnexió es prepara el funcionament del nou dipòsit que abastirà ara tot el nucli urbà de Vinyols. L’obra s’està duent a terme al Raval de Sant Joan i es preveu que els treballs finalitzin el 2 d’abril.

En les dues fases posteriors es prepararà el nou dipòsit tot dotant-lo d’un grup electrogen i bombes hidràuliques que garanteixin la pressió d’aigua a tota la xarxa. Amb aquesta obra se solucionarien els problemes de pressió de l’aigua que pateixen molts veïns de la part alta del poble. Segons ha informat Comaigua, aquesta segona fase estaria enllestida a principis d’aquest mateix estiu.

Finalment, la tercera fase consistirà en desmantellar l’antic dipòsit elevat, una acció que es durà a terme al setembre segons les previsions de la mateixa empresa.